Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oamenii bogați au declarat război lumii moderne

© Sputnik / Miroslav RotariMaria Vîrlan și Cezar Salagor
Maria Vîrlan și Cezar Salagor - Sputnik Moldova
Abonare
De la viață de lux, la sapă de lemn
Oamenii bogați au declarat război lumii moderne

În timp ce unii oameni sunt obsedați de bani și putere, alții își lasă averile și se retrag în sălbăticie. Ei schimbă fără regrete confortul lumii moderne, pe o viață țărănească. Se întâmplă în era tehnologiilor informaționale și expansiunii economice. Despre cauzele acestui fenomen jurnalista Maria Dimineț a discutat cu istoricul Cezar Salagor și psihologul Maria Vîrlan.

Oameni bogați din Rusia, Statele Unite ale Americii, Canada declară război vieții moderne și se izolează de lume la propriu. Își construiesc cocioabe în locuri nepopulate și se hrănesc din roadele pământului. În acest mod, ei încearcă să se salveze de consecințele negative ale civilizației, consideră psihologul Maria Vârlan.

Fenomen tot mai răspândit în secolul XXI: Ce fac bogații lumii>>>

"Civilizația înseamnă multă aglomerație și multă tensiune. În aceste condiții este greu să fii liber, netulburat și fericit. Oamenii care abandonează comoditățile lumii moderne simt golul vieții spirituale, înstrăinarea de persoanele dragi. Ei își doresc să trăiască liberi, departe de civilizație, să comunice mai mult cu familia, să trăiască împreună bucuriile", a explicat Maria Vârlan.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Peste 700 de bogătași din Moldova au ignorat ultimatumul pus de stat

Jurnalistul și istoricul Cezar Salagor consideră că acești oameni, care aleg să trăiască în sălbăticie, se revoltă împotriva lumii moderne.

"Lumea modernă a distrus valorile umane. Civilizația a creat o lume materialistă și individualistă, unde omul este preocupat doar de bunuri, bani, lux, putere. Dar lucrurile nu-l pot face fericit pe om. Într-o lume materialistă omul se simte singur și neînțeles. Tehnologia sau banii nu pot compensa golul din sufletul unei persoane", a precizat Cezar Salagor.

Mai multe detalii despre acest fenomen aflați din interviu.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0