Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei: Ce scop urmăresc sancțiunile impuse de SUA

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaMAE al Rusiei
MAE al Rusiei - Sputnik Moldova
Abonare
Diplomația de la Moscova face lumină în ceea ce privește filierele pe care le vor utiliza autoritățile americane.

CHIȘINĂU, 7 mart — Sputnik. Sancțiunile impuse de SUA sunt gândite pentru a destabiliza situația internă din Rusia, a declarat Serghei Reabkov, viceministru al instituției de politică externă de la Moscova.

View of the Moscow Kremlin - Sputnik Moldova
Medvedev și Lavrov, ținte ale noilor sancțiuni SUA: Cum comentează Kremlinul

Potrivit lui, măsurile restrictive constituie ”doar un amestec în afacerile noastre interne, dar vizează în consecință și o destabilizare profundă a situației din țară, în acest scop, așa cum este menționat în explicațiile la această lege, americanii vor acționa direct prin intermediul organizațiilor nonguvernamentale, necomerciale respective”, a declarat diplomatul, citat de RIA Novosti.

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat, pe 2 august 2017, legea ”Cu privire la contracararea adversarilor Americii prin sancțiuni” (CAATSA), îndreptată împotriva Rusiei, Iranului și Chinei. În toamna aceluiași an, administrația SUA a prezentat o listă a persoanelor și organizațiilor din sectorul militar și de inteligență al Rusiei, tranzacții ”semnificative” cu acestea fiind pasibile de măsuri restrictive. Aplicarea acestui document a început pe 29 ianuarie curent.

Fluxul de știri
0