Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Medvedev și Lavrov, ținte ale noilor sancțiuni SUA: Cum comentează Kremlinul

© Sputnik / Evgeniya Novozhenova / Accesați arhiva multimediaView of the Moscow Kremlin
View of the Moscow Kremlin - Sputnik Moldova
Abonare
Kremlinul a calificat demersul drept o tentativă de a influența alegerile prezidențiale din Rusia

CHIȘINĂU, 30 ian — Sputnik. Lista publicată de Departamentul american al Trezoreriei cuprinde numele a 114 politicieni și 96 de oameni de afaceri din Rusia, care pot ajunge ținte ale sancțiunilor extinse impuse de SUA.

Cei mai mulți oficiali de rang înalt ai administrației prezidențiale ruse se regăsesc în așa-numitul "Raport Kremlin", inclusiv premierul Dmitri Medvedev, care a fost președinte din 2008 până în 2012.

Флаг Соединённых Штатов Америки на демонстрации военной техники и вооружения НАТО в Латвии - Sputnik Moldova
SUA au extins lista sancțiunilor împotriva Rusiei

Prim-vicepremierul Igor Shuvalov, vicepremierii Vitali Mutko, Dmitri Rogozin și Arkadi Dvorkovici, precum și ministrul de Externe Serghei Lavrov, ministrul Apărării Serghei Shoigu, ministrul Dezvoltării economice Maxim Oreshkin, ministrul Energiei Aleksandr Novak, ministrul Finanțelor Anton Siluanov, ministrul de Interne Vladimir Kolokoltsev, ministrul Transporturilor Maxim Sokolov și alți 17 membri ai cabinetului sunt menționați în document.

Șeful importantei băncii ruse Sberbank, Gherman Gref, se află, de asemenea, în lista recent lansată, la fel ca și oamenii de afaceri Abramovici, Abramov, Alekperov, Deripaska, Friman, Kaspersky și Lisin.

Moscova este de părere că publicarea de către Washington a unei noi liste cu cetățeni ruși, "apropiați puterii", asupra cărora se extinde regimul de sancțiuni, este o tentativă de ingerință în scrutinul prezidențial.

"Noi credem într-adevăr că, în definitiv, avem de-a face cu o încercare directă și evidentă de a sincroniza anumite acțiuni cu alegerile — pentru a exercita o influență asupra lor", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

Totodată, crede el, aceste eforturi sunt sortite eșecului.

Fluxul de știri
0