Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Prăbușirea avionului An-26 în Siria: Printre victime sunt 27 de ofițeri

© REUTERS / Osman OrsalUS-Luftschläge in Syrien
US-Luftschläge in Syrien - Sputnik Moldova
Abonare
În urma prăbușirii avionului An-26 în Siria și-au pierdut viața 27 de ofițeri, unul dintre aceștia fiind în grad de general-maior, precum și sublocotenenți și militari contractuali, comunică Ministerul Apărării al Federației Ruse.

CHIȘINĂU, 6 mart — Sputnik. Un avion rusesc militar de transport An-26 s-a prăbușit marți, în Siria, în timp ce se îndrepta spre pista de aterizare de pe aeroportul Hmeimim. Conform ultimelor date ale Ministerului Apărării al Federației Ruse, la bord se aflau 33 de pasageri și șase membri ai echipajului. Toți făceau parte din Forțele Armate ale Federației Ruse.

Transportflugzeug An-26 - Sputnik Moldova
Rusia
Catastrofă aviatică: Un avion rusesc AN-26 s-a prăbușit în Siria - detalii

„În urma catastrofei, și-au pierdut viața 27 de ofițeri, unul dintre ei fiind în grad de general-maior, precum și sublocotenenți și militari contractuali. La bordul avionului AN-26 nu se afla nici un civil", se spune în comunicatul Ministerului Apărării al Federației Ruse, citat de RIA Novosti.

Totodată se menționează că, în momentul în care avionul se îndrepta spre aterizare, condițiile meteo erau obișnuite.

Avionul efectua zborul de la baza aeriană Kvaires (Aleppo) spre Hmeimim. Căpitanul echipajului era pilot de clasa I.
Ministerul Apărării a menționat că pilotul-căpitan al echipajului avea la activ peste 3000 de ore de pilotare a acestui tip de avion și aterizase de mai multe ori pe aeroportul Hmeimim.

Rudele și persoanele apropiate ale victimelor pot contacta Ministerul Apărării al Rusiei la numărul de telefon (495) 498-00-00.

Fluxul de știri
0