Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi detalii de la grădinița unde o dădacă s-a îmbolnăvit de tuberculoză

© Sputnik / Н.Свиридова / Accesați arhiva multimediaдетский сад
детский сад - Sputnik Moldova
Abonare
Elena Cotova, directoarea grădiniței nr. 68 din sectorul Râșcani al Capitalei, a relatat pentru Sputnik ce s-a întâmplat în colectivul pe care îl conduce și din ce cauză s-au panicat părinții.

CHIȘINĂU, 7 mart — Sputnik. Scandalul răsunător, care s-a iscat în legătură cu situația complicată de la grădinița nr. 68, a fost comentat de către directoarea acestei instituții, Elena Cotova.

„În primul rând, vreau să comunic că dădaca de la grădinița noastră a fost diagnosticată cu forma închisă de tuberculoză. Ulterior, au venit specialiști de la Dispensarul de Tuberculoză și ne-au explicat situația. Au fost luate toate măsurile de rigoare", a precizat directoarea.

Potrivit acesteia, într-adevăr, la recomandarea medicului de familie, nu au fost informați toți părinții, ci doar cei ai căror copii s-au aflat în contact direct cu bolnava.

Copii la grădiniță în timpul mesei - Sputnik Moldova
Societate
Scandal și panică la o grădiniță: Dădacă, diagnosticată cu tuberculoză

„Deoarece este o formă închisă de tuberculozei, au fost puși la curent, în primul rând, părinții tuturor copiilor care s-au aflat în contact cu dădaca. Toți aceștia, împreună cu personalul grădiniței, au fost nevoiți să facă testul Mantoux. În al doilea rând, deoarece nu era de dorit să fie divulgat numele bolnavei, celorlalți părinți li s-a propus să facă Mantoux la dorință", a spus Cotova.

Cu părere de rău, astfel de situații nu pot fi prevăzute din timp, a adăugat directoarea. Însă imediat ce s-a aflat de îmbolnăvirea dădacei, în grădiniță au fost luate toate măsurile de rigoare.

„Miercuri a avut loc adunarea părinților și li s-a adus la cunoștință diagnosticul. Este vorba de un stadiu închis, în formă ușoară și nu prezintă pericol pentru sănătatea copiilor", a concluzionat Cotova.

Fluxul de știri
0