Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lumea se află în pragul unei perioade glaciare: Avertizarea meteorologilor

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaБелая медведица с медвежонком в районе архипелага Земля Франца Иосифа в Баренцевом море
Белая медведица с медвежонком в районе архипелага Земля Франца Иосифа в Баренцевом море - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Se aşteaptă o nouă perioadă glaciară: în următorii ani, este posibil ca temperaturile medii să scadă cu câteva grade în mai multe orașe europene. Marea Britanie trebuie să se pregătească pentru zeci de ani de ierni grele, avertizează meteorologii.

CHIȘINĂU, 7 mart — Sputnik. Meteorologii îi anunţă pe locuitorii Europei că temperaturile vor scădea şi mai mult iarna, iar Marea Britanie este posibil să fie cea mai afectată de acest fenomen, scrie Sputnik Franţa.

Chiar Tamisa, care nu îngheaţă de aproape două secole, ar putea fi acoperită cu un strat gros de gheață.

„Este puţin probabil ca această situație climatică îngrijorătoare să se remedieze peste noapte, întrucât analizele repetate ale ciclurilor anterioare și ale altor factori legaţi de activitatea solară actuală și de dimensiunea/frecvența petelor solare ne dezvăluie destul de clar că ne îndreptăm spre ceva asemănător perioadei Maunder Minimum [perioadă încadrată aproximativ între 1645 și 1715, în timpul căreia numărul petelor solare și activitatea solară de suprafață au fost semnificativ mai scăzute decât astăzi, n. r.]", a declarat pentru The Mirror, James Madden, expert în climatologie.

Река Сена, Париж. - Sputnik Moldova
INUNDAŢII: stare de catastrofă naturală aproape pe întreaga Planetă. Ce urmează

Acesta prezice pentru deceniile care urmează o perioadă în care Tamisa va îngheța în mod frecvent sau o nouă epocă glaciară.

După cum explică specialistul Alex Sosnowski de la AccuWeather, „temperaturile de la suprafață a oceanelor le pot afecta semnificativ pe cele ale zonelor riverane". Clima din Europa, în special din Londra, Amsterdam, Paris și Lisabona, se poate răci cu câteva grade, pe măsură ce încălzirea globală afectează planeta, a adăugat el.

Acest fenomen se poate explica uşor, spune Nikolai Doronine, de la Facultatea de Geografie a Universității de Stat din Moscova. În comentariul său pentru Vetcherniya Moskva, el subliniază că principala cauză a acestei schimbări climatice este topirea gheţarilor din Arctica.

Potrivit lui Doronine, acest factor a perturbat mișcarea maselor atmosferice, astfel că acestea nu mai urmează axa „vest-est", ci pe cea de „nord-sud", ceea ce determină scăderea temperaturilor și răcirea anormală a vremii în timpul iernii.

Fluxul de știri
0