INUNDAŢII: stare de catastrofă naturală aproape pe întreaga Planetă. Ce urmează

© AFP 2022 / BERTRAND GUAYРека Сена, Париж.
Река Сена, Париж. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Oamenii mor pe capete din cauza inundațiilor și a ploilor torențiale în Europa, Statele Unite ale Americii și Australia, iar meteorologii anunță că este doar începutul.

BUCUREŞTI, 6 iunie — Sputnik. Defrișările masive și poluarea deja au început să se simtă din ce în ce mai periculos pentru economiile lumii.

Zeci de mii de sinistrați și pagube de milioane de euro sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă economia globală în aceste zile. O regiune din landul Bavaria, sudul Germaniei, este în stare de urgență, relatează TVR1. Ploile abundente din ultimele 24 de ore au inundat oraşul Polling, râurile ieșind din matcă. Sud-estul Germaniei este încercat de inundații serioase.

Автомобиль Анишоары Логин под водой - Sputnik Moldova
Inundații: mașina Anișoarei Loghin, soția primarului de Chișinău, luată de ape

În Franţa situaţia este la fel de catastrofală. Președintele francez Francois Hollande a decretat de miercuri starea de catastrofă naturală. Sena a ajuns la un nivel record în Paris, apele au inundat suburbiile, iar locuitorii capitalei franceze încearcă să mai salveze ce pot. Nu mai puţin de 11 mii de locuinţe din Franţa sunt în continuare fără curent electric. Până acum şi-au pierdut viaţa 18 oameni în Franţa, Germania, Belgia şi România.

În Texas, sudul Statelor Unite, cel puţin 16 oameni au murit săptămâna trecută din cauza inundaţiilor. Apele din mai multe râuri au atins cel mai ridicat nivel din ultimii 100 de ani, mii de locuitori primind ordin de evacuare. Alerte au fost emise şi în Texas, Louisiana şi Mississippi.

Australia este şi ea grav afectată de inundaţii. Furtunile puternice au lăsat mii de locuinţe fără electricitate, trei oameni au murit în Sydney şi multe drumuri sunt închise. Costurile se ridică deja la aproape 20 de milioane de dolari americani. Autoritățile australiene au anunțat că statele Tasmania şi Victoria urmează să fie lovite de inundații puternice.

Poluarea şi defrișările pădurilor milenare de către multinaționalele din industria agricolă şi alimentară au afectat serios clima la nivel mondial, iar meteorologii avertizează că nu sunt semne de îmbunătăţire a vremii.

Fluxul de știri
0