Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Krasnoselski: Transnistria este gata pentru alegerile președintelui Rusiei

© Sputnik / Irina LeahovaВадим Красносельский
Вадим Красносельский - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Transnistriei a luat cuvântul la forumul "Вместе с Россией" („Împreună cu Rusia”) care a fost organizat la Moscova de Fundația „Русский мир” („Lumea rusă”).

TIRASPOL, 6 mart — Sputnik, Irina Leahova. Transnistria este gata de alegerile președintelui Rusiei și va face față numărului mare al doritorilor de a vota, dată fiind tradiționala activitate electorală intensă a rușilor din această regiune, a spus liderul transnistrean la Forumul "Вместе с Россией", care a fost organizat la Moscova de Fundația „Русский мир".

Potrivit lui Krasnoselski, consolidarea relațiilor dintre Transnistria și Rusia pe toate direcțiile are o importanță strategică pentru însăși Federația Rusă. Doar transnistrenii sunt foarte activi din punct de vedere electoral. Liderul de la Tiraspol a menționat că în această regiune locuiește una dintre cele mai mari diaspore ruse.

Сбор подписей в Симферополе в поддержку выдвижения В. Путина на президентских выборах - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia va deschide în Moldova secții electorale suplimentare pentru alegerile prezidențiale

„Numărul cetățenilor Federației Ruse stabiliți în Transnistria a depășit demult cifra de 220 de mii și noi contribuim considerabil la alegerile președintelui Federației Ruse sau a deputaților în Duma de Stat a acestei țări.

Sunt convins că toate cele 24 de secții electorale deschise în Transnistria vor demonstra din nou o prezență înaltă la urne. Iar poporul știe cu cine să voteze, vă asigur", a menționat Krasnoselski. Totodată, acesta a atras atenția asupra nivelului înalt al colaborării cu ambasada Federației Ruse în Republica Moldova, precum și asupra relațiilor bine puse la punct cu Comisia Electorală Centrală a Rusiei. „Totul este pregătit.

Toate mecanismele funcționează. Este, pur și simplu, imposibil ca alegerile președintelui Rusiei să fie compromise", a dat asigurări Krasnoselski în fața participanților la forum.

Fluxul de știri
0