Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va deschide în Moldova secții electorale suplimentare pentru alegerile prezidențiale

© Sputnik / Александр Полегенько / Accesați arhiva multimediaСбор подписей в Симферополе в поддержку выдвижения В. Путина на президентских выборах
Сбор подписей в Симферополе в поддержку выдвижения В. Путина на президентских выборах - Sputnik Moldova
Abonare
Federația Rusă va deschide în Moldova secții electorale suplimentare pentru alegerile prezidențiale, dar și în Israel și Abhazia.

CHIȘINĂU, 16 feb — Sputnik. La Comisia Electorală Centrală a avut loc o consfătuire cu reprezentanții instituțiilor diplomatice ruse responsabili de organizarea alegerilor prezidențiale din Rusia. Este vorba de secțiile de votare din țările CSI, Țările Baltice, Abhazia, Osetia de Sud, Israel, precum și țările scandinave — Finlanda, Suedia, Norvegia.

Membrul CEC din Rusia Vasili Lihaciov a declarat că se preconizează să fie deschise secții de votare suplimentare în Abhazia, Israel și Republica Moldova.

Президент РФ Владимир Путин выступает на первом заседании своего предвыборного штаба в Гостином дворе в Москве - Sputnik Moldova
Rusia
CEC din Rusia a înregistrat candidatura lui Putin pentru alegerile prezidențiale

„Au apărut anumite probleme, este curios că au fost abordate aceste probleme și, pe parcurs, au și fost rezolvate; în special, a fost pusă problema ce ține de necesitatea deschiderii secțiilor suplimentare în Abhazia, Israel și Moldova. S-a spus că aceste probleme pot fi soluționate și, în decurs de două zile, cel târziu până luni, vor fi aprobate deciziile juridice corespunzătoare", a spus Lihaciov, citat de RIA Novosti.

Potrivit celor mai recente date, până la momentul de față, au fost create 385 de secții de votare în 144 de țări ale lumii, unde vor putea vota cetățenii ruși care locuiesc peste hotare sau care se vor afla peste hotare în ziua alegerilor președintelui Rusiei pe 18 martie. Până acum, în Moldova au fost create 27 de secții de votare, în Abhazia — 16, iar în Israel — 13.

Președintele CEC din Rusia, Ella Pamfilova, nu exclude faptul că numărul secțiilor de votare din străinătate ar putea crește, susținând că, în total, ar putea fi circa 400 de secții.

Aceste secții de votare sunt create, de regulă, în baza reprezentanțelor diplomatice sau a instituțiilor consulare ale Federației Ruse peste hotare. Conform planului calendaristic al campaniei electorale, în cazuri excepționale, secțiile electorale din afara Federației Ruse pot fi create cel târziu până pe 12 martie.

Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc de 18 martie. Campania electorală a demarat oficial pe data de 18 decembrie 2017.

Fluxul de știri
0