Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A început numărătoarea inversă. Când vom plăti mai puțin pentru gazul natural

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГазовая комфорка
Газовая комфорка - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va anunța săptămâna aceasta cu cât se va micșora tariful la gazul livrat consumatorilor finali.

CHIȘINĂU, 6 mar – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță pentru miercuri, 7 martie, o dezbatere publică în cadrul căreia vor fi examinate tarifele și prețurile reglementate la gazele naturale pentru anul 2018. Ședința va începe la ora 10:00.

Tudor Copaci - Sputnik Moldova
Directorul ANRE spune cu cât vor fi micșorate tarifele la gazul natural

La începutul acestui an, principalul furnizor de gaze naturale din Republica Moldova, SA ”Moldovagaz” a prezentat ANRE documentația necesară prin care solicită micșorarea tarifelor la gazele naturale livrate consumatorilor finali. Cererea a fost înaintată după ce premierul Pavel Filip a declarat la una din ședințele Guvernului că există toate premisele ca prețul la gazul livrat casnicilor să se micșoreze cu 20 la sută. 

Directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Tudor Copaci, a declarat în cadrul audierilor în Comisia parlamentară economie, buget și finanțe că sunt create premise care permit micșorarea tarifului la gazul natural livrat consumatorilor finali. 

”Cât va fi, vă vom anunța cu cifre și calcule concrete. Sunt precondiții de a micșora tariful, asta ne arată toate cifrele și calculele”, a declarat Copaci. 

Vom achita mai puțin pentru gazele naturale? Vezi ce spune Pavel Filip>>>

În prezent, tarifele finale la gazele naturale furnizate consumatorilor casnici pentru volumul până la 30 m3 (inclusiv) lunar la un apartament sau casă este de 5,89 lei pentru un metru cub, iar de la 30 m3 tariful se ridică la 6,13 lei per metru cub. 


Fluxul de știri
0