Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curtea Constituțională va avea un nou judecător

© Sputnik / Евгений ПанасенкоКонституционный суд
Конституционный суд - Sputnik Moldova
Abonare
CSM a numit astăzi un nou judecător la Curtea Constituțională, decizia va fi remisă Parlamentului și CC.

CHIȘINĂU, 6 mar – Sputnik. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) l-a numit marți, 6 martie, pe președintele Curții Supreme de Justiție, Mihai Poalelungi, în funcția de judecător la Curtea Constituțională. 

конституционный суд curtea constituțională - Sputnik Moldova
Societate
CSM decide marți asupra candidaturii noului judecător la Curtea Constituțională

Președintele CSM, Victor Micu, a declarat că decizia cu privire la numirea unui nou judecător la CC va fi remisă Parlamentului și Curții Constituționale. 

Hotărârea de astăzi a CSM poate fi contestată la CSJ de orice persoană interesată într-o perioadă de 15 zile de la data adoptării. 

Consiliul Superior al Magistraturii a inițiat concursul cu privire la numirea unui nou judecător la CC la începutul lunii februarie, după ce la 31 ianuarie Tudor Panțâru a demisionat din motive personale din funcția de președinte și judecător al Curții Constituționale.

La concursul anunțat de CSM și-a depus dosarul doar un singur candidat – președintele Curții Supreme de Justiție, judecătorul Mihai Poalelungi. 

A vrut să candideze la funcția de judecător al Curții Constituționale, dar s-a răzgândit>>>

Tudor Panțâru a fost numit în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii din 12 februarie 2013.

La intrarea în exercitarea funcţiei, judecătorul Curţii Constituţionale depune jurământ în faţa Parlamentului, Preşedintelui Republicii Moldova şi Consiliului Superior al Magistratului.

 

Fluxul de știri
0