Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii vor scoate mai puțini bani din buzunar pentru medicamente

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaАптека
Аптека - Sputnik Moldova
Abonare
Leul sare în ajutorul oamenilor săraci care au nevoie de medicamente. O serie de preparate farmaceutice vor costa mai puțin, după epuizarea stocurilor de medicamente.

Работа государственной аптеки во Владивостоке - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Medicamentele care te pot îmbolnăvi. Ce campanie a început în Moldova
CHIȘINĂU, 5 mart — Sputnik. Prețurile de producător a 1440 de preparate farmaceutice vor scădea cu 9,32 la sută. Decizia a fost luată de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale după ce moneda națională s-a apreciat cu aproximativ trei la sută față de euro și dolar.

Printre medicamentele care vor putea fi cumpărate cu mai puțini bani se numără antibioticele, antiinflamatoarele, analgezicele, antidiabeticele, vitaminele şi antidepresivele. Din numărul total al preparatelor care vor fi ieftinite, 215 sunt indicate în lista medicamentelor compensate. Pentru acestea reducerea va fi de 9,7 la sută. Noile prețuri vor fi luate în calcul la formarea costurilor finale a produselor farmaceutice, după epuizarea stocurilor de medicamente existente.

Fluxul de știri
0