Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri anticipate, în mai: Argumentele lui Igor Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон на референдуме по отставке мэра в Кишиневе
Президент Игорь Додон на референдуме по отставке мэра в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele moldovean, Igor Dodon, condamnă orice tentativă de amânare a alegerilor locale, care urmează să aibă loc în Chișinău și Bălți în primăvara acestui an.

CHIȘINĂU, 5 feb — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că alegerile locale din municipiile Chișinău și Bălți trebuie să aibă loc în acest an, pe data de 20 mai.

”Alegerile locale din Chișinău și Bălți, dar și din alte localități, trebuie să se desfășoare în strictă conformitate cu prevederile legislației naționale în vigoare, și să aibă loc pe data de 20 mai curent, iar orice tentativă de a le amâna, sau și mai grav, de a nu desfășura alegerile respective — este condamnabilă”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a făcut o declarație cu privire la alegerile parlamentare din 2018

Potrivit președintelui, argumentul invocat privind lipsa resurselor financiare este lipsit de sens și contravine tuturor principiilor democratice și standardelor generale acceptate, precum și principiilor pe care trebuie să le respecte Republica Moldova ca stat în raport cu toate instituțiile internaționale.

El a mai subliniat că, în cazul în care majoritatea parlamentară dorește să economisească bani, atunci soluția optimă ar fi ca alegerile locale să fie organizate concomitent cu cele parlamentare anticipate, pe 20 mai.

”Acest lucru ar permite, consideră președintele Dodon, economisirea a zeci de milioane de lei, cu păstrarea tuturor principiilor unui stat de drept și a unei democrații în spiritul și buchea legii”.

Fluxul de știri
0