Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație - România întărește capacitățile militare în regiunea Mării Negre

© Photo : Ministerul Apărării FR / Accesați arhiva multimediaFlota rusă în Marea Neagră
Flota rusă în Marea Neagră - Sputnik Moldova
Abonare
Declaraţia a venit ca urmare a afirmaţiilor preşedintelui rus, Vladimir Putin, precum că sistemul antirachetă nu ar constitui un obstacol pentru Rusia.

CHIȘINĂU, 3 mart — Sputnik. Ministrul Apărării Naţionale a Romaniei, Mihai Fifor, a declarat vineri pentru presa română, că țara sa este cel mai important furnizor de securitate la Marea Neagră.

RS-28 Sarmat - Sputnik Moldova
Rusia
Anunțul bombă făcut de Putin - Arma rusească împotriva sistemului american antirachetă

"Noi, ca ţară membră NATO şi în parteneriatul strategic cu Statele Unite pe care îl avem, suntem, desigur, extrem de atenţi şi de preocupaţi de ce se întâmplă la Marea Neagră. Considerăm că România este cel mai important pilon şi furnizor de securitate la Marea Neagră în momentul de faţă, tocmai de aceea şi întărim capacităţile acestea", a declarat Fifor.

Merkel și Trump, îngrijorați de noile arme ale Rusiei>>>

Mihai Fifor a mai adăugat că situația din regiunea Mării Negre justifică alocarea a 2% din PIB pentru Armată, scrie presa română.

"Practic, ne învecinăm cu Federaţia Rusă la Marea Neagră şi vreau să vă spun că se poartă un război hibrid destul de intens, pe care şi România îl resimte. Nu mai vorbesc de războiul cibernetic, există şi acesta. Armata României este pregătită să facă faţă acestor provocări şi zicem că facem faţă cu brio în momentul acesta", a menționat Ministrul Apărării Naționale a Romaniei.

 

 

 

Fluxul de știri
0