Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Anunțul bombă făcut de Putin - Arma rusească împotriva sistemului american antirachetă

CC BY 3.0 / Michael / Nuclear siloRS-28 Sarmat
RS-28 Sarmat - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele rus, Vladimir Putin, a făcut un anunț bombă cu privire la noua ”armă îngrozitoare”, poreclită de NATO "Satana 2"

CHIȘINĂU, 1 mart — Sputnik. Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, s-a referit în mesajul său către Adunarea Federală și la producerea în serie a rachetelor supersonice RS-28 Sarmat, poreclite de NATO ”Satan 2”, care vor înlocui vechile modele SS-18 și care nu au „frică” de sistemul american antirachetă.

„Când URSS a dispărut, Rusia era plină de datorii, economia nu funcționa și "partenerii occidentali" au decis că Moscova nu trebuie luată în calcul", a declarat președintele statului rus.

Vladimir Putin a mai menționat că noile tehnologii în materie de armament sunt fără egal în lume și că acestea nu vor fi folosite în scopuri ofensive, ci exclusiv defensive.

Rachetele nucleare supersonice RS-28 Sarmat au o rază de acţiune de 10 mii de kilometri şi pot ajunge în Marea Britanie în cel mult 13 minute. De asemenea, pot fi atinse și orașele de pe coasta de vest şi de est ale Statelor Unite.

Potrivit experților ruşi, racheta atinge o viteză de 7 kilometri pe secundă şi nu poate fi interceptată de sistemele anti-rachetă ale NATO şi nici de radare. Totodată, noua rachetă hipersonică poate transporta 40 de megatone de focoase.

O singură racheta RS-28 Sarmat este prevăzută cu 16 focoase nucleare și este capabilă să distrugă o zonă de mărimea Franței sau de mărimea statului Texas.

Fluxul de știri
0