Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Luna martie este importantă pentru persoanele care-și cumpără polița medicală

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Luna martie este importantă pentru persoanele care-și cumpără individual polița de asigurare medicală.

CHIȘINĂU, 3 mart – Sputnik. Până pe 31 martie, persoanele care se asigură în mod individual pot să procure prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală cu o reducere în mărime de 50 la sută şi 75 la sută.

Prețul poliței medicale nu s-a schimbat și a rămas în acest an la suma de 4056 de lei. 

Парламент - Sputnik Moldova
Societate
Deputații au stabilit cât va costa polița medicală în 2018

Astfel, proprietarii de teren agricol beneficiază, până pe data de 31 martie, de reduceri de 75 la sută şi achită 1014 lei la agenţiile teritoriale ale CNAM.

Fondatorii de întreprinderi individuale, patentarii, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern, cetăţenii străini cu drept de şedere provizorie în Republica Moldova vor achita 2 028 lei, ceea ce reprezintă 50 la sută din prima de asigurare medicală. Plata va putea fi efectuată la orice oficiu poştal sau la reprezentanţele teritoriale ale CNAM.

Şi persoanele fizice care fac dovada aflării peste hotarele Republicii Moldova mai mult de 183 de zile calendaristice pe parcursul anului bugetar beneficiază de reduceri în cazul asigurării în primele trei luni ale anului 2018.

Polița de asigurare medicală ar trebui să se scumpească cu 2600 de lei>>>

Notarii, avocaţii, executorii judecătoreşti şi mediatorii neangajaţi şi neasiguraţi de Guvern vor achita prima în mărime integrală, adică 4056 lei.

Fluxul de știri
0