Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova: Sancțiunile împotriva Rusiei sunt ilegale și păguboase

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Trecere la banca de fotografiiKremlin
Kremlin - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Kremlinul nu a întârziat să comenteze decizia Casei Albe de a prelungi cu un an termenul de valabilitate a măsurilor restrictive impuse Rusiei în 2014.

CHIȘINĂU, 3 mart — Sputnik. Pasul întreprins de Washington nu este doar ilegal, ci și dăunător pentru o lume întreagă, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Pescov.

”Nu am fost niciodată inițiatorii acestor sancțiuni”, a subliniat el adăugând că acestea vor afecta nu numai cele două țări, dar și întregul mapamond.

NATO Secretary General Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova
Stoltenberg: Rusia nu reprezintă o amenințare

Într-un comunicat emis în ajun de serviciul de presă al Casei Albe se arată: ”Deoarece situația în jurul Ucrainei contiuă să prezinte o amenințare extraordinară pentru securitatea națională și politica internațională a SUA, valabilitatea decretului prezidențial din 2014, prin care au fost impuse măsuri restrictive în privința Rusiei, exte extinsă pentru încă un an”. 

La regimul de sancțiuni s-au alăturat UE, Canada și o serie de alte state. În replică, Moscova a recurs la un embargou asupra produselor agroalimentare din aceste țări.

Fluxul de știri
0