Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Stoltenberg: Rusia nu reprezintă o amenințare

© REUTERS / Eric VidalNATO Secretary General Jens Stoltenberg
NATO Secretary General Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul general al NATO a declarat că Rusia nu reprezintă nicio amenințare pentru statele membre ale Alianței

CHIȘINĂU, 22 feb — Sputnik. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat într-un interviu oferit revistei Foreign Policy că Rusia nu reprezintă o amenințare pentru Alianță, chiar dacă acum câteva zile declara contrariul.

Открытие офиса связи НАТО в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Cetățenii Republicii Moldova sunt împotriva aderării la NATO

În primul rând, nu vedem nicio amenințare în adresa vreunui stat membru al NATO, iar despre situații ipotetice vorbesc întotdeauna cu atenție, a spus el.

La sfârșitul săptămânii trecute, la Conferința de Securitate de la Munchen, Stoltenberg a declarat că „amenințarea nucleară se află din nou pe agenda zilei", deoarece „Rusia încalcă Acordul privind Forțele Nucleare Intermediare". A doua zi, acesta a acuzat Moscova de declanșarea cursei pentru înarmarea nucleară, adăugând că "partenerii NATO sunt îngrijorați".

În ultimii ani, Moscova și-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea în legătură cu activizarea NATO la frontierele vestice ale Rusiei. Alianța continuă să-și extindă inițiativele, sub pretextul "reținerii agresiunii rusești". Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia nu reprezintă o amenințare pentru nimeni, însă nu va ignora acțiunile care reprezintă un potential pericol pentru interesele ei.

Fluxul de știri
0