Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova vor apărea reguli stricte de utilizare a dronelor

© Sputnik / Miroslav RotariБеспилотный летательный аппарат
Беспилотный летательный аппарат - Sputnik Moldova
Abonare
Consolidarea competențelor Autorității Aeronautice Civile în reglementarea utilizării sistemelor de zbor fără pilot (drone), pe agenda Agenției Europene de Siguranță a Aviației.

CHIȘINĂU, 3 mart – Sputnik. Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (EASA) va acorda suport Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova (AAC) în vederea consolidării capacităților în procesul de implementare a conceptului UE privind modul de reglementare a utilizării dronelor. 

Dronă - Sputnik Moldova
Societate
O nouă inițiativă în Moldova: să fie „tăiate aripile” dronelor

Prima sesiune de lucru între experții din cele două instituții privind modul de reglementare a utilizării sistemelor de zbor fără pilot (drone) a avut loc la sediul EASA. Obiectivul general al ședinței de lucru a fost familiarizarea cu conceptul EASA pe această temă și consolidarea capacităților AAC în scopul elaborării unui cadru normativ național ce va asigura un nivel maxim al siguranței și securității la utilizarea dronelor.

Proiectul EASA propune o abordare complexă de reglementare, bazată pe riscurile pe care le pot provoca aparatele de zbor fără pilot și ținând cont de performanțele utilizării acestora.

Odată cu adoptarea noului cadru legal la nivelul Uniunii Europene, acesta va fi aplicat în toate statele membre ale UE și va viza toate operațiunile cu drone, indiferent de specificațiile tehnice ale acestora.

Fluxul de știri
0