Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kușnirenko: La ședința consiliului CSI vor fi adoptate decizii importante

© Пресс-служба исполкома СНГДиректор департамента экономического сотрудничества Исполнительного комитета СНГ Андрей Кушниренко
Директор департамента экономического сотрудничества Исполнительного комитета СНГ Андрей Кушниренко - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Departamentului Cooperare Economică al Comitetului Executiv al CSI, Andrei Kușnirenko, a dezvăluit care sunt deciziile principale ce urmează să fie adoptate la forumul Comunității.

CHIȘINĂU, 2 mar — Sputnik. Pe data de 2 martie, la Moscova, se desfășoară cea de a 77-a ședință a Consiliului Economic al CSI, la care participă vicepremieri și miniștri ai statelor membre ale Comunității.

CSI - Sputnik Moldova
Politică
Ce spune Pavel Filip despre eventualitatea ieșirii Moldovei din CSI

Referindu-se la deciziile care vor fi adoptate în cadrul acestui forum economic, directorul Departamentului Cooperare Economică al Comitetului Executiv al CSI, Andrei Kușnirenko, a menționat că deja de mai mulți ani numărul problemelor este minimizat, iar de această dată pe agendă figurează doar nouă chestiuni, grupate în trei blocuri.

„Primul se referă la negocierile privind semnarea acordului de liber schimb în domeniul serviciilor între țările CSI. Există un progres, deși în decurs de șase ani puteau fi realizate mai multe. Vicepremierii din țările CSI vor adopta o decizie privind acțiunile de mai departe", a spus Kușnirenko.

Potrivit expertului, în cadrul ședinței vor fi discutate de asemenea chestiunile ce țin de formarea pieței proprietății intelectuale și de dezvoltarea tehnologiilor inovaționale avansate în domeniul energeticii.

Fluxul de știri
0