Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Despre mâncăruri de post și rețete delicioase: Reguli de aur pentru femeia creștină

© Fotolia / ElenaruiГороховый суп в тарелке
Гороховый суп в тарелке - Sputnik Moldova
Abonare
Creștinii ortodocși se află la sfârșitul celei de-a doua săptămână a Postului Mare. Iată câteva reguli de aur de care trebuie să țină cont femeia creștină în perioada postului, atunci când se află în căutarea unor rețete de post simple și delicioase.

O gospodină trebuie să ştie să gătească diverse bucate de post, pentru a-i hrăni cum se cuvine pe cei ai casei. Însă atunci când femeile caută cele mai sofisticate reţete „de post" şi cheltuie pentru procurarea produselor respective de două-trei ori mai mult decât pentru o mâncare obișnuită, acesta deja nu mai este post, scrie Magdalena Munteanu pe portalul național de spiritualitate ortodox.md.

"În primele zile ale Postului ne-am trezit bombardați de administratorii site-urilor de sănătate și de bulevard, și de „postitorii" care după 3-4 zile ținute își fac „dezlegare" cu rețete de post care mai de care: ștrudel cu mere, baclava, negresă dulce de post, legume la cuptor cu miez de nucă… ce să mai zici, post ca-n târgul lui cremene", punctează ironic gospodina.
Изображение Прославление Креста. Оборотная сторона иконы Спас Нерукотворный - Sputnik Moldova
Calendar Ortodox 2018: Cele mai importante sărbători din luna martie

Sfântul Ioan Gură de Aur ne învață că mâncarea trebuie să fie simplă şi ieftină, iar diferenţa de preţ faţă de mâncarea obişnuită, trebuie dată la cei săraci și lipsiți de ajutor. Aici însă, consideră gospodina, ne amăgim şi practic nu înţelegem ce fel de post vrea Dumnezeu de la noi.

"Celor care țin post doar câteva zile până la două săptămâni nu le recomandăm să se intereseze de rețete de post. Postiți, fraților, măcar zece zile și vedeți cât de dulce este postul îmbinat cu pocăință, mărturisire și împărtășire cu Sfintele Taine".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0