Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Valeriu Ghilețchi sare în apărarea colegului său de partid Iurie Leancă

© Sputnik / Miroslav RotariValeriu Ghilețchi
Valeriu Ghilețchi - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreședintele Parlamentului afirmă că moțiunea simplă înaintată de comuniști și socialiști nu are un motiv întemeiat
Valeriu Ghilețchi sare în apărarea colegului său de partid Iurie Leancă

Pe domnul Leancă putem să-l criticăm pentru multe lucruri, dar nu pentru integrarea europeana, a declarat Valeriu Ghilețchi într-o emisiune la radio Sputnik Moldova. Este campionul integrării europene.

Parlamentarul a mau spus că în RM nu există fenomenul deținuților politici, așa cum sugerează concluziile Consiliului UE, dar s-ar putea să existe elementul politic în justiție. Referindu-se la restanțele autorităților de la Chișinău în raport cu UE pe domeniul justiției, Valeriu Ghilețchi a declarat că, în dorința de a oferi o independență absolută justiției, uităm că judecătorii nu sunt "îngeri de lumină" și atunci ei își creează cartelul lor și noi devenim ostaticii unei justiții corupte.

Recunosc că sunt restanțe, dar o parte dintre ele vor fi recuperate până la sfârșitul anului, a precizat deputatul Valeriu Ghilețchi pentru radio Sputnik Moldova.

Fluxul de știri
0