Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Remedii duhovnicești pentru familiile infertile

© Sputnik / Rodion ProcaNicolae Ciobanu
Nicolae Ciobanu - Sputnik Moldova
Abonare
Tot mai puține familii din Republica Moldova pot deveni cu adevărat fericite - să aibă un copil. Însă ceea ce este cu neputință la om, este cu putință la Dumnezeu.
Remedii duhovnicești pentru familiile infertile

Parohul bisericii „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail", Nicolae Ciobanu, a oferit, în cadrul unei emisiuni realizate în studioul radio Sputnik Moldova, soluții din punct de vedere duhovnicesc pentru cuplurile care nu reușesc să aibă copii.

"Aceasta este o problemă foarte actuală, care este cauzată de mai multe motive, printre cele mai importante fiind viața libertină trăită de mai înainte. De asemenea, își are rostul și ce consumăm, cum ne comportăm și mediul stresant de viață în care trăim. Dacă răsfoim Sfânta Scriptură, citim că "copilul este cel mai mare dar care poate veni de la Dumnezeu". Respectiv, atunci când Dumnezeu ne dăruiește un copil, trebuie să-l primim și să ne bucurăm de el. Este regretabil că tinerii care se căsătoresc invocă că nu au o casă, o masă și din această cauză nu își doresc un copil sau, dacă îl concep, merg și fac avorturi. De aceea, ulterior Dumnezeu nu le mai dăruiește copii, fiindcă atunci când au avut nu au primit acest dar", a declarat Nicolae Ciobanu.

Părintele a sugerat familiilor care un au copii să nu întârzie să îngenuncheze înaintea lui Dumnezeu, să meargă la biserică în fiecare duminică, să se împărtășească, să își schimbe viața spre bine și să arate prin fapte că îl iubesc pe Dumnezeu și vor să-l urmeze.

Parohul bisericii „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail", Nicolae Ciobanu, a mărturisit că, după nașterea primului copil din familia sa, o perioadă de 10 ani nu au mai avut copii, chiar dacă și-au dorit foarte mult. Însă, după ce au mers împreună cu soția într-un pelerinaj în Ierusalim, în familia lor s-au mai născut doi copii.

Mai multe detalii despre confesiunea părintelui Nicolae Ciobanu, aflați în interviul de mai sus.

Autor: Valeria Fortuna

Fluxul de știri
0