Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fără precedent: Vaticanul îi învaţă pe preoții din întreaga lume să alunge demoni

© AP Photo / Jimmy MayA third quarter Buck Moon rises behind a spire on the top of the bell tower next to a lighted cross
A third quarter Buck Moon rises behind a spire on the top of the bell tower next to a lighted cross - Sputnik Moldova
Abonare
Îngrijoraţi de creșterea numărului persoanelor care se consideră a fi posedate de spirite rele, Sfântul Scaun a decis să organizeze cursuri internaționale de instruire pentru preoții care intenționează să practice exorcismul.

CHIȘINĂU, 1 mart — Sputnik, Doina Crainic. Un curs internaţional de instruire cu scopul de a învăța preoții să alunge demoni va fi organizat la Roma între 16 și 21 aprilie, sub auspiciile Ateneului Pontifical Regina Apostolorum, scrie Vatican News, citat de Sputnik France.

Papst Franziskus im Vatikan - Sputnik Moldova
(VIDEO) Ispita lui Papa Francisc: A propus modificarea rugăciunii ”Tatăl Nostru”

Cursul va reuni teologi și practicanți renumiți care vor împărtăși din experiența lor preoților care intenționează să practice exorcismul.

Potrivit site-ului, scopul acestui curs fără precedent este „de a prilejui o reflecție adâncă și articulată asupra unui subiect uneori trecut sub tăcere și controversat".

„Lupta împotriva răului, declanşată la începutul existenţei lumii, este menită să dureze până la sfârșitul timpurilor, dar astăzi ne aflăm într-o etapă crucială a istoriei: mulți creștini nu mai cred în existența acestuia, puțini exorciști sunt numiți să îndeplinească acest rol și nu mai există preoți tineri dispuși să învețe doctrina și practica eliberării sufletelor", a declarat părintele Cesare Truqui.

Potrivit sursei citate, în ultimii ani, numărul persoanelor care apelează la exorcisti s-a triplat. Anul trecut, aproximativ jumătate de milion de oameni au cerut clericilor un astfel de ajutor. În același timp, preoţii recunosc că unele cazuri de manifestări anormale nu sunt cauzate de demoni, ci de tulburări mintale obișnuite.

Fluxul de știri
0