Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât va costa întreținerea serviciului 112

CC0 / Pixabay / Alexas_Fotos / Маленькая деталь: телефон в отеле в стиле ретро словно напоминает, что здание историческое.
Маленькая деталь: телефон в отеле в стиле ретро словно напоминает, что здание историческое. - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat bugetul pentru serviciul unic de urgență 112 pe anul 2018.

CHIȘINĂU, 1 mar — Sputnik. Guvernul va trebui să aloce în acest an zeci de milioane de lei din buget pentru întreținerea serviciului unic de urgență 112. Conform hotărârii adoptate de Guvern, în 2018 bugetul acestui serviciu va constitui 67 de milioane de lei. Majoritatea cheltuielilor a fost cauzată de procurarea echipamentului specializat și anume a sistemului automatizat.

Телефонный аппарат - Sputnik Moldova
Incredibil, dar adevărat: Iată cine a inventat, de fapt, telefonul

Acest sistem costă 45 de milioane 290 de mii de lei. Judecând după bugetul aprobat de Cabinetul de Miniștri, inițial, până vor fi finalizate lucrările de reconstrucție a sediului serviciului 112, acesta va fi amplasat în încăperi arendate în incinta Combinatului Poligrafic din Chișinău, pe strada Toma Ciorbă.

Pentru arendă se va achita suma de un milion 200 de mii de lei. Un alt milion va fi necesar pentru reconstruirea clădirii de la Băcioi.

Anterior, responsabili din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii au declarat că Serviciul Unic de Urgență 112 va începe să funcționeze până la sfârșitul lunii martie anul curent, iar până la 30 iunie va activa din plin. La numărul unic 112 vor putea fi apelate concomitent poliția, ambulanța și salvatorii.

Operatorii serviciului unic de urgență vor putea determina locul aflării persoanei care a apelat la ajutorul 112 și să decidă care servicii trebuie expediate la locul accidentului.

Fluxul de știri
0