Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Este inacceptabilă divizarea teroriștilor în buni și răi

© Sputnik / Maksim BlinovRussian Foreign Minister Sergei Lavrov will not visit Vienna unless progress is made in talks over Iranian nuclear program
Russian Foreign Minister Sergei Lavrov will not visit Vienna unless progress is made in talks over Iranian nuclear program - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a abordat segmentul de nivel înalt la cea de-a 37-a Sesiune a Consiliului pentru Drepturile Omului din Geneva, Elveția.

CHIȘINĂU, 28 feb — Sputnik. Unii membri ai Consiliului ONU pentru Drepturile Omului nu sunt dispuși să condamne terorismul internațional sub pretextul menținerii libertății de exprimare, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, adăugând că comunitatea internațională nu ar trebui să împartă teroriștii în "buni și răi".

"Reticența vădită a unor membri ai Consiliului în a condamna fără echivoc terorismul internațional în toate formele și manifestările sale, sub pretextul susținerii libertății de exprimare este surprinzătoare. Considerăm că este inacceptabil să divizăm teroriștii în "buni" și "răi", în special când asta se face în funcție de obiectivele proclamate sau sursele de finanțare ale extremiștilor", a spus Lavrov.

Ministrul a adăugat că Rusia va continua să lupte împotriva unor astfel de standarde duble.

"Rusia continuă să lupte împotriva acestei practici vicioase a standardelor duble și sprijină armata siriană în acțiunea de distrugere a terorismului", a adăugat Lavrov.

Moscova solicită desfășurarea urgentă a unei misiuni a Națiunilor Unite sau a Comitetului Internațional al Crucii Roșii pentru evaluarea situației din Raqqa din Siria.

"Este, de asemenea, necesar să expediem urgent o misiune comună de evaluare a ONU-ICRC la Raqqa, care a fost bombardată și a lăsată în voia sorții de către coaliție, cu câmpuri minate și infrastructura complet devastată", a spus Lavrov.

Luni, ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a declarat că Rusia propune crearea unei comisii internaționale umanitare conduse de ONU pentru a evalua situația din Raqqa.

Despre escaladarea în Ghouta de Est

Vorbind despre situația din Siria, șeful Ministerului rus de Externe a spus că militanții islamiști din Ghouta de Est împiedică furnizarea ajutorului umanitar în această zonă din Siria, precum și evacuarea civililor prin continuarea bombardării Damascului.

Vassili Nebenzya - Sputnik Moldova
Rusia
Moscova denunţă "ambiţiile de ocupaţie" ale SUA în Siria

Lavrov a mai menționat că Rusia i-a cerut coaliției internaționale conduse de SUA să asigure accesul umanitar în zonele din Siria pe care le controlează, inclusiv în tabăra de refugiați Rukban și în zona din jurul al-Tanf.

"Facem apel către membrii așa-numitei coaliții americane să asigure același acces umanitar în zonele din Siria aflate sub controlul lor, inclusiv în tabăra de refugiați Rukban și pe întreg spațiul din jurul al-Tanf", a declarat Lavrov la cea de-a 37-a sesiune a Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Situația din Ghouta de Est a escaladat după ce forțele guvernamentale siriene au lansat o operațiune pe 18 februarie, numită "Damascus Steel", în încercarea de a elibera regiunea de militanții islamiști. Potrivit forțelor armate ruse, grupările teroriste din regiune escaladează deliberat situația din Ghouta de Est, împiedicând civilii să părăsească zona și provocându-i să lupte împotriva guvernului sirian.

Fluxul de știri
0