Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova denunţă "ambiţiile de ocupaţie" ale SUA în Siria

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaVassili Nebenzya
Vassili Nebenzya - Sputnik Moldova
Abonare
Statele Unite, sub pretextul luptei împotriva terorismului, își decid propriile probleme geopolitice în Siria, a căror legitimitate ridică îndoieli, a declarat sâmbătă reprezentantul permanent al Rusiei la ONU.

CHIȘINĂU, 26 feb — Sputnik. "Rusia solicită încetarea imediată a ambițiilor de ocupație ale așa-numitei coaliții, care ar avea un impact umanitar evident, printre altele. Acest lucru ar permite guvernului sirian să restabilească o viață normală în teritoriile eliberate de teroriști", a declarat ambasadorul Rusiei, Vassili Nebenzya, la reuniunea recentă a Consiliului de Securitate al ONU.

El a adăugat: "Scopul luptei împotriva teroriștilor nu ar trebui să devină niciodată pretextul pentru a rezolva astfel de chestiuni geopolitice de legitimitate dubioasă. Și asta fac Statele Unite în Siria chiar acum".

El a subliniat că Rusia a cerut încetarea acestei practici cât mai curând posibil.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, sâmbătă, în unanimitate, o rezoluție care stabilește încetarea focului pentru o lună în Siria.

Această măsură, subliniază documentul, va crea condițiile pentru "o livrare imediată a ajutorului umanitar" pentru populație, precum și "pentru evacuarea persoanelor grav bolnave și rănite".

În același timp, regimul de încetare a focului "nu se aplică operațiunilor militare împotriva Daesh, al-Qaeda și Frontului al-Nusra, precum și grupurilor și persoanelor asociate cu acestea".

Fluxul de știri
0