Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Despre ce va vorbi Putin în mesajul său către Adunarea Federală

© Sputnik / Mikhail Klimentiev / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в расширенном заседании коллегии МВД России
Президент РФ В. Путин принял участие в расширенном заседании коллегии МВД России - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-ar putea referi în mesajul său la chestiunea modernizării instituțiilor de stat și sistemului educațional.

CHIȘINĂU, 28 feb — Sputnik. Președintele rus ar putea aborda în mesajul său adresat Adunării Federale problema modernizării instituțiilor de stat și a celor politice, precum și a sistemului educațional, în conformitate cu cerințele societății, consideră deputatul în Duma de Stat a Federației Ruse Evgheni Revenko („Edinaia Rossia"), citat de RIA Novosti.

„Consider că în mesaj va fi vorba de modernizarea instituțiilor de stat, a sistemului de educație, care trebuie să corespundă cerințelor societății și necesităților omului… Iar condiția de bază pentru aceasta trebuie să rămână stabilitatea. Aici apar problemele legate de autoafirmarea și plasarea în câmpul muncii a tinerilor. Stabilitatea înseamnă inclusiv, funcționarea corectă a mecanismului de promovare a cadrelor", spune Revenko.

Russlands Außenamtssprecherin Maria Sacharowa - Sputnik Moldova
Rusia
Vom lua măsuri! Rusia acuză Occidentul de ingerință în alegerile prezidențiale

Potrivit parlamentarului, este necesară crearea unei noi echipe de manageri, cu orizonturi mai largi în ceea ce ține de planificare. „Nu întâmplător, anume în acest an a fost trasată direcția spre formarea unei noi echipe de manageri — a viitoarei echipe a țării, a fost dat startul concursului național „Liderii Rusiei". Inclusiv datorită acestui concurs, va fi creată o nouă rezervă de cadre", a subliniat deputatul.

În afară de aceasta, Revenko presupune că șeful statului nu va trece cu vederea nici tema economiei digitale și suportului legislativ al acesteia, abordând totodată problemele businessului mic și mijlociu.

„Înlăturarea barierelor, reducerea presiunii administrative, decriminalizarea anumitor articole din Codul Penal — toate acestea ar putea soluționa sarcina propusă (până în anul 2020, ponderea micului business trebuie să constituie până la 40% din PIB-ul țării). Iar în final să fie atins obiectivul principal: creșterea stabilă a economiei", a declarat Revenko.

Totodată, acesta a atenționat asupra faptului că actualul mesaj, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt al președintelui, va cuprinde o perioadă ce va depăși limitele unui an.

„În fond, el va cuprinde o perioadă de șase ani. Acesta va fi un document de amploare și, probabil, va coincide cu programul electoral al lui Vladimir Putin", a conchis deputatul.

Fluxul de știri
0