Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reprezentanții primăriei vor dormi în stradă, împreună cu oamenii fără adăpost

© Sputnik / Мария ШелудяковаМигранты в Париже
Мигранты в Париже - Sputnik Moldova
Abonare
Aproximativ 50 de funcționari ai capitalei franceze își vor petrece o noapte în stradă, în condițiile unor temperaturi foarte scăzute, pentru a atrage atenția asupra problemei oamenilor fără adăpost

CHIȘINĂU, 28 feb — Sputnik. Viceprimarul comunei Étampes din departamentul Essonne, Mama Sy, a venit pe pagina sa de Facebook cu inițiativa de a se alîtura pentru o noapte oamenilor străzii.

"Anul trecut, aproximativ 500 de persoane fără adăpost au murit pe străzi. În 2018, la Paris, 13 persoane au murit în decurs a unei luni și jumătate. Aproximativ 50 de aleși locali vor dormi în stradă, miercuri, 28 februarie, în apropiere de gara Austerlitz", a scris Sy.

An aerial picture shows people taking part in a protest against government's proposed labour law reforms near the Place de la Bastille (Bastille Square) in Paris - Sputnik Moldova
Noul Cod al Muncii în Franța. Problema concedierii - ce trebuie să ştiţi

La mijlocul lunii februarie, în capitala Franței s-a desfășurat campania "Noaptea Solidarității", în timpul căreia au fost contabilizate toate persoanele fără de adăpost. Potrivit organizatorilor acțiunii, pe străzile Parisului locuiesc aproximativ cinci mii de boschetari, dintre care doar o parte beneficiază de adăpost temporar pe timp de iarnă. În jur de trei mii de persoane nu au unde locui chiar și o pentru o perioadă scurtă.

Drept motiv pentru această acțiune a servit polemica provocată de secretarul de stat al ministerului Unității Teritoriale, Julien Denormandie, care a declarat că în toată regiunea Île-de-France există nu mai mult de 50 de persoane fără adăpost. Ulterior, demnitarul a precizat că s-a referit doar la persoanele pentru care nu au fost găsite locuri în căminele temporare.

De menționat că marți, 27 februarie, în Franța au fost înregistrate cele mai scăzute temperaturi din această iarnă. Anticiclonul, supranumit de presa franceză "fenomenul Moscova-Paris", continua procesul de răcire. În multe regiuni, temperaturile a coborât mult sub zero grade. În ultimele zile, din cauza frigului, au decedat cel puțin trei persoane fără adăpost.

Fluxul de știri
0