Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Juravschi: sportivii de astăzi sunt motivați de bani, nu de patriotism

© Sputnik / Alexandr OsmatescoNicolae Juravschi
Nicolae Juravschi - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comitetului Național Olimpic, Nicolae Juravschi, afirmă că lumea modernă perimează sentimentul patriotismului la sportivilor, banii fiind puși pe primul loc.

CHIȘINĂU, 28 feb — Sputnik. Lipsa sentimentelor patriotice la sportivi a devenit în prezent o problemă acută, consideră președintele Comitetului Național Olimpic, Nicolae Juravschi.

„Pe vremuri exista cu mult mai mult patriotism. Când mă întorceam de la Campionatul mondial cu trei medalii, la aeroport mă întâmpina doar soția. Iar a doua zi mergeam deja la antrenamente. Nici măcar nu știam unde se află ministerul de resort. Pe când acum, pentru tânăra generație pe primul loc este baza materială", afirmă maestrul emerit în sport al URSS, triplu campion olimpic, canoistul Nicolae Juravschi.

Potrivit acestuia, este dificil să le ceri unor sportivi străini, care reprezintă Moldova la diverse competiții internaționale, să manifeste dragoste față de țara noastră. În astfel de cazuri primează tendința de a se impune pe arena sportivă mondială. În acest context, nici ultimele jocuri Olimpice de Iarnă nu sunt o excepție.

Кристофер Хорл - Sputnik Moldova
Sport
Sportiv din Moldova, într-o ipostază neobișnuită la Olimpiadă

„În ceea ce-l privește pe sportivul austriac, cred că pentru el a fost o chestiune de prestigiu să participe la Jocurile Olimpice. Desigur, nu pot să mă bat cu pumnul în piept și să afirm că el se va mândri cu faptul că a reprezentat Moldova. El este cetățeanul unei alte țări, este austriac. Faptul că i s-a acordat onoarea de a participa la Olimpiadă este pentru el un plus", a adăugat renumitul sportiv.

Lipsa sentimentelor patriotice la sportivi a devenit o problemă acută, consideră Nicolae Juravschi. Sentimentul de mândrie pentru propria țară nu trebuie să fie prezent întotdeauna pentru că, în opinia lui Juravschi, acest sentiment este un stimulent important în obținerea victoriei.

”Atunci când știi că îți reprezinți propriul popor, propria țară, altfel te mobilizezi. Îți concentrezi toate forțele, devii mult mai competitiv", a conchis triplul campion olimpic.

Fluxul de știri
0