Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon convoacă Consiliul Suprem de Securitate

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării convoacă Consiliul Suprem de Securitate. Pe ordinea de zi au fost incluse trei chestiuni importante.

CHIȘINĂU, 28 feb –Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a convocat pentru începutul săptămânii viitoare ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Șeful statului a anunțat pe pagina sa de socializare că în cadrul acestei ședințe vor fi discutate trei chestiuni prioritare, dar și va fi aprobat Planul de activitate al CSS pentru anul în curs.

”După discuțiile prealabile avute cu conducerea Guvernului referitor la ordinea de zi a ședinței CSS și la posibila dată pentru desfășurarea acesteia, am convenit ca ședința respectivă să aibă loc la începutul săptămânii viitoare”, anunță Dodon.

Igor Dodon a inspectat poligonul militar de la Bulboaca - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a convocat CSS: Ce trebuie să se întâmple până în 2018

Membrii CSS urmează să analizeze „Raportul Kroll-2” și măsurile ce se impun a fi întreprinse în vederea pedepsirii celor care se fac vinovați de frauda bancară, precum și recuperării banilor.

Un alt subiect inclus pe ordinea de zi se va referi, potrivit șefului statului, la ”acțiunile antistatale ale organizațiilor, formațiunilor, dar și ale reprezentanților autorităților publice locale, cu privire la tentativele și provocările îndreptate spre lichidarea statalității Republicii Moldova și activitățile care urmează a fi desfășurate de către organele de drept ale țării referitor la acest subiect”.

Reprezentanții CSS vor discuta și Proiectul noii Strategii a securității naționale, inclusiv ultimele declarații ale ministrului Apărării, Eugen Sturza, cu privire la ”intenția și necesitatea procurării armelor letale”.

Filip deschide parantezele. De ce a fost nevoie de sedinţa de miercuri a CSS>>>

Șeful statului a mai anunțat că a recurs la modificarea componenței CSS ”pentru a evita tentativele de blocare pe viitor a activității CSS de către unele sau alte persoane – membri ai Consiliului”.
Fluxul de știri
0