Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon a convocat CSS: Ce trebuie să se întâmple până în 2018

© Facebook / Igor DodonIgor Dodon a inspectat poligonul militar de la Bulboaca
Igor Dodon a inspectat poligonul militar de la Bulboaca - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, președintele Dodon a anunțat despre elaborarea unei noi strategii de securitate națională

CHIȘINĂU, 17 aug — Sputnik. Președintele Republicii Moldova a convocat Consiliul Superior de Securitate subiectul principal al discuției fiind elaborarea unei noi Strategii de Securitate Națională a Republicii Moldova.

”Astăzi am desfășurat ședința de lucru împreună cu reprezentanții serviciului Consiliului Suprem de Securitate și a altor funcționari din cadrul Președinției. Subiectul principal pe care l-am pus în discuție a fost elaborarea unei noi Strategii a securității naționale a Republicii Moldova.

În premieră, abordarea va fi profesionistă, ținând cont de toate riscurile și amenințările, atât pe intern cât și pe extern, în adresa Securității Naționale”, a scris președintele Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, Strategia trebuie să fie elaborată, definitivată și transmisă Parlamentului spre adoptare, până la sfârșitul anului 2018.

Anterior, președintele a semnat un decret privind retragerea Proiectului strategiei securității naționale deoarece nu ar corespunde situației existente la moment.

Fluxul de știri
0