Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pavel Filip spune care este cel mai important partener economic al Moldovei

© Sputnik / Miroslav RotariPremierul României, Vasilica-Viorica Dăncilă, întreprinde o vizită în Republica Moldova
Premierul României, Vasilica-Viorica Dăncilă, întreprinde o vizită în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Pavel Filip a anunțat care este principalul partener al Republicii Moldova atât la schimburile comerciale, cât şi la investiţii

CHIȘINĂU, 27 feb — Sputnik Marți, la Chişinău, premierul moldovean, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu premierul român, Viorica Dăncilă, ocazie cu care "a fost evaluată şi cooperarea comercial — economică" dintre cele două state.

"Cu toţii cunoaşteţi că Republica Moldova şi-a majorat exporturile pe piaţa Uniunii Europene şi a atins cote de peste 65%, dar în acelaşi timp trebuie să vă spunem că schimburile cele mai înalte sunt cu România. Anul trecut, am atins cifra de 1,3 miliarde de dolari şi România este pe locul 1 nu doar când vorbim de schimburi comerciale, ci şi când vorbim de investiţii. Întreprinderile cu capital român sunt cele mai multe atunci când vorbim de capital străin în Republica Moldova", a afirmat premierul moldovean, potrivit ro.sputnik.md.

Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova
Anunțul bombă făcut de premierul Filip privind soarta companiei Vestmoldtransgaz

Acesta şi-a manifestat satisfacţia faţă de intrarea pe piaţa din Republica Moldova a Băncii Transilvania, care a devenit acţionar la Victoriabank.

"Venirea Băncii Transilvania în Republica Moldova nu trebuie privită doar ca o simplă investiţie sau doar ca o simplă achiziţie a unui pachet de acţiuni. Trebuie privită şi prin prisma că Republica Moldova a devenit un partener stabil şi este un semnal şi pentru alţi investitori", a subliniat premierul moldovean.

Pavel Filip a arătat că investiţiile Transgaz şi Banca Transilvania în Republica Moldova "înseamnă un credit de încredere".

Fluxul de știri
0