Vreme siberiană în România: temperaturi resimțite de -49 de grade Celsius (Harta)

© Sputnik / Юрий Шестопалов / Accesați arhiva multimediaАномальные морозы в Югре
Аномальные морозы в Югре - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în această dimineață, în România, s-au înregistrat temperaturi resimțite de -49 de grade Celsius.

BUCUREȘTI, 26 feb — Sputnik. Temperaturile minime extreme au fost resimțite, luni dimineaţa la ora 7.00, la minus 49 de grade Celsius la Călimani, în nord-estul României, fiind o temperatură record.

De asemenea, potrivit ANM, la Întorsura Buzăului s-au înregistrat minus 41 de grade, polul tradiţional al frigului în România.

Termometrele au coborât până la minus 24 de grade la Călimani, minus 23 de grade la Toaca, Ceahlău, minus 22 de grade la Întorsura Buzăului şi minus 20 de grade la Joseni. Gerul urmează să devină şi mai crunt în următoarele zile.

© Photo : meteoromania.roharta valorilor minime în România, Indicele de răcire a vremii
harta valorilor minime în România, Indicele de răcire a vremii - Sputnik Moldova
harta valorilor minime în România, Indicele de răcire a vremii

 

În România este valabil Codul Portocaliu de temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua, în perioada 26 februarie, ora 03:00 – 01 martie, ora 10:00.

Участница рождественского полумарафона У Ганиной Ямы в пригороде Екатеринбурга - Sputnik Moldova
Poliția și salvatorii sunt în alertă: Urmează vreme de coșmar

„Din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde treptat, dinspre sud-vest, cuprinzând majoritatea zonelor țării. În sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, ninsorile vor fi moderate și local însemnate cantitativ și se va depune un strat de zăpadă consistent; vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, iar în partea de sud-est a teritoriului peste 60…65 km/h, viscolind și spulberând zăpada și diminuând vizibilitatea”, transmite ANM.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, duminică, la şedinţa comandamentului de iarnă, că şcolile vor fi închise luni şi marţi în Bucureşti, având în vedere avertizarea cod portocaliu de ger. Decizia s-ar putea extinde.

ANM mai anunță că în intervalul 26 februarie, ora 10:00 — 27 februarie, ora 14:00, se vor semnala intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută în Municipiul București și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea.

„În intervalul menționat, în Municipiul București și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55…65 km/h, local peste 70 km/h și vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m”, precizează sursa.

Fluxul de știri
0