Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul pregătește o decizie importantă pentru cei care au avut economii la bancă

© Sputnik / Miroslav RotariБанкноты номиналом 200 лей
Банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Abonare
Important pentru persoanele care au avut economii la bancă. Decizia pe care o va lua Guvernul la ședința de săptămâna aceasta.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Guvernul va decide în cadrul ședinței de miercuri, 28 februarie, asupra listei beneficiarilor care vor primi în acest an banii indexați din depunerile pe care le-au avut la Banca de Economii în perioada sovietică. 

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentul modifică legea privind indexarea depunerilor băneşti la BEM

Conform deciziei Comisiei centrale pentru indexarea depunerilor bănești ale cetățenilor, au fost stabilite categoriile de vârstă ale deponenților Băncii de Economii, născuți în anii 1937-1941, pentru a fi incluși în lista beneficiarilor de indexare în anul 2018.

Decizia Comisiei centrale reiese din statistica achitării sumelor indexate în perioada anilor 2003-2017 și suma alocată în acest scop în legea bugetului de stat pe anul în curs.

În anul 2018 vor fi achitate sumele indexate aferente etapei a doua, precum şi sumele neridicate de către beneficiarii de indexare în anii precedenți. Plata sumelor indexate vor fi efectuate prin intermediul Întreprinderii de Stat ”Poșta Moldovei”.

Executivul a decis unde pot ridica cetăţenii sumele indexate de la BEM>>>

În Legea bugetului de stat pe anul 2018, pentru compensarea pierderilor pentru depunerile băneşti ale cetăţenilor în Banca de Economii sunt prevăzute aprobate 50 de milioane de lei.

Anul trecut, beneficiari de indexare au fost deponenţii născuţi până în anul 1991, inclusiv pentru plata sumei indexate aferente primei etape şi deponenţii născuţi până în anul 1936, inclusiv pentru plata sumei indexate aferente etapei a doua.

Fluxul de știri
0