Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rogozin: sancțiunile aplicate față de Rusia vor fi anulate când Moscova va deveni slabă

© Sputnik / Мирослав РотарьВице-премьер РФ Д. Рогозин
Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Abonare
Referindu-se la introducerea sancțiunilor, vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, a menționat că, după toate probabilitățile, această măsură a nu a fost aplicată întâmplător.

CHIȘINĂU, 26 feb — Sputnik. Pentru Rusia, problema sancțiunilor a fost și rămâne una dureroasă. Potrivit vicepremierului Federației Ruse Dmitri Rogozin, citat de RIA Novosti, această măsură a fost aplicată pentru totdeauna.

„Pentru totdeauna… Sancțiunile sunt reacția dușmanului înverșunat față de consolidarea noastră. Ele vor fi ridicate doar în cazul în care noi vom deveni iarăși slabi", a spus politicianul.

Potrivit acestuia, pentru Rusia sancțiunile sunt o șansă de a-și manifesta cele mai bune trăsături ale caracterului național.

Флаги России, ЕС, - Sputnik Moldova
Sancțiunile impuse partenerilor economici europeni ai Rusiei sunt inadmisibile

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat pe 2 august 2017 Legea privind Contracararea adversarilor Americii prin intermediul sancțiunilor, îndreptată împotriva Rusiei, Iranului și Coreei de Nord. În toamna anului 2017, administrația de la Casa Albă a prezentat lista persoanelor și organizațiilor din sectorul apărării și de informații al Rusiei, urmând ca pentru tranzacții „importante" cu acestea să fie aplicate sancțiuni. Realizarea legii respective a început pe 29 ianuarie 2018. Departamentul de stat a anunțat că legea va constitui un element de reținere pentru întreprinderile și persoanele fizice care vor dori să încheie contracte cu companii din Rusia, iar Legea a provocat deja pierderi de miliarde pentru sectorul rus al apărării.

Relațiile dintre Federația Rusă și țările occidentale au degradat în contextul situației din Ucraina și a celei din jurul Crimeii. Învinuind Rusia de ingerință, Occidentul a impus sancțiuni împotriva acesteia. Moscova a luat măsuri de răspuns, adoptând politica importului de substituție și a declarat în repetate rânduri că discuțiile în limbajul sancțiunilor sunt contraproductive. În ultima perioadă, în țările UE sunt auzite tot mai frecvent opinii privind necesitatea anulării sancțiunilor față de Rusia.

Fluxul de știri
0