Sancțiunile impuse partenerilor economici europeni ai Rusiei sunt inadmisibile

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Accesați arhiva multimediaФлаги России, ЕС,
Флаги России, ЕС, - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea francezilor și nemților (65 la sută și 61 la sută), dar și 47 la sută dintre britanici și 37 la sută dintre polonezi consideră că sancțiunile pe care SUA vor să le impună companiilor europene care sunt partenerilor economici ai Federației Ruse sunt inadmisibile

CHIȘINĂU, 25 ianuarie — Sputnik. Statele Unite ale Americii au adoptat o lege care le permit autorităților acestei țări să aplice sancțiuni companiilor europene care desfășoară proiecte în domeniul gazelor naturale în comun cu Federație Rusă. În Uniunea Europeană oamenii au o opinie împărțită față de această intenție a americanilor.

Boiko Borisov - Sputnik Moldova
Premierul Bulgariei cere UE normalizarea relațiilor cu Rusia

Compania Ifop a efectuat un sondaj de opinie (în cadrul proiectului Sputnik.Opinii) în rândurile cetățenilor UE în această chestiune. Potrivit cercetării sociologice, unii consideră că sancțiunile pe care SUA ar putea să le impună companiilor europene sunt inadmisibile. Alții — dimpotrivă. Ei afirmă că aceste sancțiuni trebuie aplicate chiar dacă aduc prejudicii companiilor europene.

Majoritatea francezilor și nemților (65 la sută și 61 la sută), dar și 47 la sută dintre britanici și 37 la sută dintre polonezi consideră că sancțiunile pe care SUA vor să le impună companiilor europene care sunt partenerilor economici ai Federației Ruse sunt inadmisibile.

Sondajul a fost realizat de compania Ifop în perioada 20 — 27 septembrie 2017. La el au participat 3228 de persoane chestionate cu vârsta de peste 18 ani. Eșantionul reprezintă populația după criterii de gen, vârstă și geografie. Marja de eroare în total pe țară constituie 3,1%, cu o probabilitate de încredere de 95%.

© SputnikSanctiuni SUA
Sanctiuni SUA - Sputnik Moldova
Sanctiuni SUA

Despre proiectul Sputnik.Opinii (Sputnik.Mnenia)

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Parteneri ai proiectului sunt cunoscutele companii de cercetare „Populus" şi Ifop, una dintre cele mai vechi companii francize care realizează sondaje de opinie. În cadrul proiectului Sputnik.Opinii sunt realizate cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA, în cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik Moldova și-a început activitatea în țară în 2015. Agenția include un portal informațional în limbile română și rusă, studio de radio și un centru de presă multimedia performant. Portalul de știri Sputnik Moldova deține poziția de lider în TOP 10 internet mass-media din țară (potrivit datelor Liveinternet pentru decembrie 2017). Sputnik Moldova este parte a Agenției Internaționale de Presă și Radio cu filiale multimedia în zeci de țări ale lumii. Sputnik dispune de site-uri în peste 30 de limbi, emisie radio digitală și analogică din circa 80 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză, 24 de ore din 24.

Fluxul de știri
0