Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo: Luni, în Moldova, vin geruri cumplite, la București s-au închis școlile

© Sputnik / Miroslav Rotariмороз
мороз - Sputnik Moldova
Abonare
Săptămâna viitoare vom avea parte de geruri năprasnice, în deosebi de frig va fi luni, când mercurul în termometre va coborî până la aproape -20 de grade Celsius.

CHIŞINĂU, 25 feb — Sputnik. Serviciul Meteorologic de Stat a anunțat pentru prima zi a săptămânii viitoare geruri năprasnice de până la —19 grade Celsius în toate regiunile țării. Mai frig va fi în raionalele de nord, unde mercurul în termometre va oscila ziua între —7… —10 grade Celsius, iar noaptea — între —16… —19 grade Celsius.

Ger și zăpadă - Sputnik Moldova
METEO: Geruri năprasnice și zăpadă vin peste Marea Britanie. Ajung și la noi?

În raioanele de centrul sunt prognozate aceleași valori termice, doar că cu grad mai cald, iar la sud — cu două grade.

Gerurile năprasnice se vor menține pe dura săptămânii viitoare, doar duminică mercurul din termometre va coborî în jurul gradației 0.

Vom menționa că la București autoritățile au anunțat cod portocaliu de ger. Primarul general al Capitalei României, Gabriela Firea, a anunţat, astăzi, la şedinţa comandamentului de iarnă, că şcolile vor fi închise luni şi marţi în Bucureşti, având în vedere avertizarea cod portocaliu de ger. Decizia s-ar putea extinde și pentru următoarele zile ale săptămânii.

Atenţionarea de cod portoaliu de ger în România va intra în vigoare luni, 26 februarie, la ora 03:00 şi va expira în data de 1 martie, la ora 10:00.

Măsuri extreme din cauza gerului: Luni şi marţi, şcolile din Bucureşti vor fi închise

Autoritățile de la Chișinău nu au anunțat deocamdată măsuri speciale determinate de gerurile care sunt așteptate săptămâna viitoare.

Fluxul de știri
0