Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

METEO: Geruri năprasnice și zăpadă vin peste Marea Britanie. Ajung și la noi?

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaGer și zăpadă
Ger și zăpadă - Sputnik Moldova
Abonare
Marea Britanie așteaptă vânturi geroase siberiene săptămâna viitoare, o explozie de temperaturi reci şi îngheţuri care a devenit cunoscută sub numele de "fiara din est", care vor coborâ până la -8 grade Celsius (17.6F), potrivit meteorologilor.

CHIȘINĂU, 24 feb — Sputnik. Vremea nefastă este creată de presiuni înalte asupra Scandinaviei și a vânturilor din est. În Marea Britanie se aşteaptă a fi cel mai rece februarie din ultimii cinci ani.

Circulaţie dificilă din cauza ninsorii - Sputnik Moldova
A căzut un pic de zăpadă pe șosele. Când începem să numărăm morții?

Avertismente de zăpadă puternică au fost emise în toate regiunile Regatului Unit, de luni după-amiaza până marți noapte.

O depunere de până la zece centimetri de zăpadă va cauza haos în zonele cele mai afectate, ce va conduce la oprirea traficului și a rețelelor de transport.

Aceste temperaturi s-ar putea simţi la fel de reci ca la —15 grade Celsius, aducând ceruri senine şi un îngheţ puternic.

Se aşteaptă ca frigul să lovească Londra duminică, cu temperaturi de până la —5 grade Celsius.

Cu toate acestea, meteorologii au prezis că marea parte a ţării va fi cuprinsă de zăpadă săptămâna viitoare, cu cele mai multe situații perturbatoare în partea de sud și est a țării.

Meteorologul Alex Burkill a spus că temperaturile joase ar putea fi similare cu vremea din martie 2013; al doilea record de cea mai rece vreme, înregistrat în mai mult de 100 de ani, potrivit Express.

Meteorologii britanici consideră că năpasta nu va afecta continentul European, ci doar pe insulari.

Fluxul de știri
0