Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gruparea ”Patron” colectează bani pentru "obșciak". Iată ce s-a întâmplat la Strășeni

© Sputnik / Михаил Мордасов / Trecere la banca de fotografiiВооруженное нападение
Вооруженное нападение - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Temuta grupare criminală ”Patron” colectează bani de la oamenii simpli pentru completarea visteriei acestei organizații criminale, amenințându-și victimele cu violență fizică și moarte. Iată ce s-a întâmplat în raionul Strășeni.

CHIŞINĂU, 25 feb — Sputnik. Mai mulți membri activi ai unei grupări criminale, care aveau roluri bine determinate și săvârșeau infracțiuni grave și deosebit de grave în Republica Moldova și peste hotare, au fost documentați de către oamenii legii. Operațiunea a fost desfășurată de către angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu angajații Direcției de Combatere a Criminalității Organizate a INI și ai Procuraturii Strășeni.

Ofițer Pantera - Sputnik Moldova
Societate
(VIDEO) Organizația criminală Makena face prăpăd în Moldova

Potrivit materialele cauzei penale, un membru activ ai grupării criminale documentate, care avea rolul așa-numitului supraveghetor (положенец) din raionul Strășeni, împreună cu complicii săi, prin șantaj, estorcau bani sub diferite pretexte inventate, amenințându-și victimele cu violența fizică și moartea. Banii colectați erau destinați pentru așa-numitul "obșciak" — vistieria clandestină a organizației criminale.

Învinuitul și complicii săi sunt membrii activi ai unei grupări criminale, care fac parte din organizația criminală „Patron", liderul căreia, la moment, își ispășește pedeapsa într-un penitenciar din România.

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigații au fost localizați și imobilizați unii dintre membrii activi ai grupării menționate, la care au fost desfășurate percheziții. În urma operațiunii au fost ridicate droguri, muniții aflate în circuit ilicit, un pumnal ce aparține învinuitului, precum și alte obiecte.

Oamenii legii înfăptuiesc în continuare măsuri speciale de investigații și de urmărire penală în scopul acumulării probelor pertinente în privința complicilor.
Pentru infracțiunea comisă, suspecții riscă până la 7 ani de pedeapsă cu închisoarea.

Fluxul de știri
0