Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A căzut un pic de zăpadă pe șosele. Când începem să numărăm morții?

Abonare
Din nefericire, din cauza iresponsabilității șoferilor sau a neprofesionismului lor, în Republica Moldova, cum cade un pic de zăpadă pe drumuri, numărul accidentelor rutiere crește vertiginos, dar și a victimelor: atât răniți, cât și morți. Situația este și mai gravă când pe carosabil se depune polei.

CHIŞINĂU, 24 feb — Sputnik. Inspectoratul Național de Patrulare îi informează pe toți participanții la trafic că astăzi se circulă în condiții de ninsoare, dat fiind că la această oră, pe teritoriul țării, cad precipitații sub forma de ninsoare.

În acest moment nu sunt drumuri naționale sau locale blocate.

În același timp, INP le reamintește conducătorilor auto:

— să aibă în maşină un sac de nisip, lopată, plapumă şi un termos cu ceai;

— să respecte limita de viteză;

— să nu se angajeze în depășiri riscante;

— să nu urce la volanul mașinii dacă au consumat băuturi alcoolice.

Pe drumurile naționale se află echipajele de patrulare, care activează în regim sporit şi sunt gata să vină în ajutorul cetățenilor, în caz de necesitate.
INP menționează că, în cazul în care cineva se află în dificultate, să sesizeze cel mai apropiat echipaj de patrulare sau să apeleze numărul de urgență 902.

Fluxul de știri
0