Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul de la Chișinău, decis să combată violența împotriva femeilor

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cabinetul de Miniștri a aprobat două documente de bază care prevăd noi măsuri privind combaterea violenţei faţă de femei şi a violenţei în familie.

CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. Guvernul a aprobat Strategia naţională de prevenire şi combatere a violenţei faţă de femei şi violenţei în familie pentru anii 2018-2023 și Planul de acţiuni privind implementarea acesteia.

Copil - Sputnik Moldova
Societate
Șocant: Câți elevi din Moldova au fost supuși violențelor și abuzurilor sexuale

Documentul prevede promovarea toleranţei zero faţă de toate formele de violenţă, informarea publicului privind gravitatea acestui fenomen, perfecţionarea legislației în conformitate cu standardele internaţionale, dar și dezvoltarea gamei de servicii specializate pentru victimele violenţei în familie. 

În acest sens, va fi asigurată funcţionalitatea serviciului de asistenţă telefonică gratuită pentru victimele violenței în familie și violenței împotriva femeilor, va fi facilitată angajarea victimelor violenței în câmpul muncii și vor fi dezvoltate servicii de consiliere în cadrul Centrelor Comunitare de Sănătate Mintală. 

De asemenea, printre principalele acțiuni mai sunt: organizarea periodică pentru primari a cursurilor în domeniul prevenirii și combaterii violenței, elaborarea unui mecanism intersectorial de intervenție în cazurile de violență și asigurarea accesului la justiție pentru victimele violenţei.


Fluxul de știri
0