Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șocant: Câți elevi din Moldova au fost supuși violențelor și abuzurilor sexuale

CC0 / Pixabay / MadalinIonut / Copil
Copil - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova a publicat un raport cu privire la cazurile de violență asupra copilului care au avut loc în familie, școală sau în alte locuri şi servicii din comunitate.

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Potrivit unui raport făcut public de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, în semestrul doi al anului trecut de învățământ, angajații din sistemul educațional au raportat 5110 cazuri de violență asupra copilului care au avut loc în familie, școală sau în alte locuri şi servicii din comunitate. 

Генеральная прокуратура РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chişinău: copii de 4-12 ani abuzaţi sexual de mai mulţi bărbaţi

Cele mai multe cazuri – 2350 sunt cazuri de violență fizică, alte 1276 – violență emoțională, iar 1242 – cazuri de neglijare. În același timp, în perioada menționată au fost semnalate 206 cazuri de exploatare prin muncă și 24 de cazuri de abuz sexual.

Studiul mai arată că în perioada septembrie-decembrie 2017 au fost identificate 4794 de cazuri de violență, neglijare, exploatare şi trafic a copilului. Dintre acestea: violență fizică – 2316; violență psihologică – 1141; abuz sexual – 17; neglijare – 1260; exploatare prin muncă – 60 sesizări.

Procedura de identificare și raportare a cazurilor de violență de către angajații instituțiilor de învățământ face parte dintr-o strategie complexă de prevenire și combatere a violenței față de copii, lansată în februarie 2013. Profesorii și directorii instituțiilor de învățământ au obligația să sesizeze autoritățile tutelare și alte instituții ale statului atunci când un copil este în situație de risc.

Fluxul de știri
0