Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De astăzi, SIS nu mai are director

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul de la Chișinău a aprobat cererea de demisie depusă de directorul SIS, Vitalie Pârlog. Hotărârea intră în vigoare din momentul adoptării.

CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. Deputații de la Chișinău au aprobat, în ședința de joi, cererea de demisie a directorului Serviciului de Informații și Securitate, Vitalie Pârlog.

Vitalie Pîrlog - Sputnik Moldova
Politică
Ultimul cuvânt al directorului SIS înainte de a demisiona

După aceasta, potrivit legislației în vigoare, Parlamentul urmează să inițieze procedura de numire a unui nou director al SIS. Conform Legii cu privire la Serviciul de Informații și Securitate, directorul SIS este numit în funcție de Parlament, la propunerea a cel puțin 10 deputați, cu avizul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, pe un termen de 5 ani. 

Comisia Juridică a luat act de demisia directorului SIS>>>

Directorul SIS, Vitalie Pârlog, care a fost numit în funcție de Parlament la 21 decembrie 2017, și-a prezentat luni, 19 februarie, cererea de demisie din proprie inițiativă.

Fluxul de știri
0