Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cetățenii Republicii Moldova sunt împotriva aderării la NATO

© Sputnik / Miroslav RotariОткрытие офиса связи НАТО в Кишиневе
Открытие офиса связи НАТО в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul celor care doresc ca Republica Moldova să adere la NATO este în scădere, arată o cercetare sociologică

CHIȘINĂU, 24 ian — Sputnik. Potrivit sondajului „Vox Populi", realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor și prezentat miercuri publicului, majoritatea populației Republicii Moldova este împotriva aderării țării la NATO.

Игорь Додон провел переговоры с заместителем генсека НАТО Роуз Геттемюллер - Sputnik Moldova
Republica Moldova
NATO are tot respectul pentru statul de neutralitate al Republicii Moldova

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum cu privire la aderarea la NATO, doar 19,4% din populație s-ar pronunța „pentru". Totodată, 59,6% din cei chestionați ar vota împotrivă; 7,1% nu ar participa la referendum; 5,3% nu cunosc nimic despre NATO, iar 8,6% încă nu s-au decis ori au refuzat să răspundă.

Datele statistice demonstrează că numărul susținătorilor aderării Moldovei la NATO este în scădere. Conform datelor sondajului desfășurat în 2017, numărul lor constituia 22,5%.

Sondajul sociologic a fost realizat în perioada 2 și 18 ianuarie, cu participarea a 1793 de persoane din 91 de localități ale țării. Marja de eroare este de 2,4%. Cea de a doua etapă a sondajului este prevăzută pentru septembrie — octombrie 2018.

Fluxul de știri
0