Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Comisia Juridică a luat act de demisia directorului SIS

© Sputnik / Miroslav RotariСИБ SIS
СИБ SIS - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a luat act, în cadrul ședinței de astăzi, de cererea de demisie prezentată de directorul SIS.

CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a acceptat, astăzi, 21 februarie, cererea de demisie prezentată de directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vitalie Pârlog. Informația a fost oferită pentru Sputnik Moldova de viicepreședintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Anatolie Zagorodnîi. 

”Comisia a luat act, în cadrul ședinței de astăzi, de cererea de demisie prezentată de directorul SIS”, a declarat Zagorodnîi.

Deputatul a precizat că în continuare Comisia juridică va prezenta în forul legislativ raportul cu privire la demisia directorului SIS.

Vitalie Pîrlog - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noul director al SIS a prezentat în Parlament cererea de demisie

După aceasta, potrivit legislației în vigoare, Parlamentul urmează să inițieze procedura de numire a unui nou director al SIS. Conform Legii cu privire la Serviciul de Informații și Securitate, directorul SIS este numit în funcție de Parlament, la propunerea a cel puțin 10 deputați, cu avizul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, pe un termen de 5 ani. 

Directorul SIS, Vitalie Pârlog, care a fost numit în funcție de Parlament la 21 decembrie 2017, și-a prezentat luni, 19 februarie, cererea de demisie. 

Parlamentul Republicii Moldova a numit un nou director la SIS>>>

”Opțiunea de a mă retrage din funcția de director al SIS și de a activa în continuare doar pe dimensiunea INTERPOL are la bază dorința de a continua acele reforme importante la inițierea cărora am coparticipat în Comisia de Control al Fișierelor INTERPOL”, menționează Vitalie Pârlog în cererea sa.

Fluxul de știri
0