Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Demiteri și demisii la Primăria Chișinău: Cine pleacă și cine vine

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Încă două întreprinderi municipale vor avea șefi noi, de la conducere pleacă nume cunoscute

CHIȘINĂU, 22 feb — Sputnik. Primăria Chișinău a informat ieri despre schimbarea conducerii întreprinderii municipale Regia „Autosalubritate".

Astfel, potrivit dispoziţiei primarului general interimar Silva Radu, în funcţia de director al Regiei „Autosalubritate" a fost numit Eugeniu Axentiev. Noul conducător a fost desemnat în funcţie pe o perioadă de 2 ani.

Fostul șef, Tudor Maniv, şi-a încetat activitatea în cadrul ÎM Regia „Autosalubritate" în legătură cu expirarea contractului de management.

Silvia Radu a început să-și formeze echipa cu care va conduce Chișinăul>>>

Totodată, directorul ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi", Eliferii Haruţa, unul dintre cei mai longevivi șefi de întreprindere municipală, și-a depus cererea de demisie din funcţie.

Remanierile de la Primărie au fost anunțate și de Silvia Radu pe pagina sa de Facebook.

"Pentru mine nu contează partidul din care fac parte angajații primăriei și serviciilor subordonate. Mă interesează doar profesionalismul lor. Cei buni rămân. Ceilalți pleacă", a notat primarul interimar.

Amintim că schimbările de cadre la Primăria Chișinău au început încă la sfârșitul anului trecut. Astfel, cererea de demisie și-a depus-o şeful Direcţiei Locativ-Comunale Petru Gontea.

Silvia Radu - Sputnik Moldova
Politică
Cum a comentat Silvia Radu decizia lui Dorin Chirtoacă de a se despărți de primărie

În luna ianuarie curent, Primăria municipiului Chişinău a anunțat concurs pentru ocuparea a șapte funcţii de șefi de direcții municipale. Este vorba de direcțiile finanţe; transport public şi căi de comunicaţie; comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii; educaţie, tineret şi sport; protecţia drepturilor copilului; Direcția generală locativ-comunală şi amenajare, dar și cea de autorizare şi disciplină în construcţii.

De altfel, din 1 februarie, în cadrul Primăriei Chișinău și-au mai început activitatea doi șefi noi. Veaceslav Buț a fost numit în funcţia de şef al ÎM „Lumteh", în locul lui Nicolae Vereșco, iar Adrian Boldurescu a ocupat funcția de şef la ÎM Regia de exploatare a drumurilor şi podurilor „Exdrupo", deținută anterior de Ştefan Racu.

Fluxul de știri
0