Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Este sau nu Rusia parte a Europei: Ce spun locuitorii Bătrânului Continent

© Sputnik / Владимир Сергеев / Accesați arhiva multimediaФлаги России, ЕС, Франции и герб Ниццы на набережной Ниццы
Флаги России, ЕС, Франции и герб Ниццы на набережной Ниццы - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii Germaniei, Poloniei, Franței și Marii Britanii nu au exprimat o opinie univocă în ceea ce privește apartenența Rusiei la Europa

CHIȘINĂU, 21 feb — Sputnik. În mare majoritate, locuitorii Bătrânului Continent nu consideră Rusia drept parte a Europei. Excepție face Polonia, unde cei chestionați, în proporție covârșitoare, s-au declarat convinși că Rusia face parte din Europa.

În cadrul unui sondaj, cetățenii câtorva țări UE au fost întrebați dacă, în opinia lor, Rusia este parte a Europei. Astfel, potrivit studiului, majoritatea francezilor (65%), peste jumătate dintre britanici (52%) și 46 la sută dintre germani nu consideră Rusia drept parte a Europei. Totodată, cea mai mare parte a persoanelor intervievate din Polonia (77%) au declarat contrariul.

Sancțiunile impuse partenerilor economici europeni ai Rusiei sunt inadmisibile>>>

Sondajul a fost realizat de compania franceză Ifop în perioada 20-27 septembrie 2017, în cadrul proiectului Sputnik.Opinii. La sondaj au participat 3 228 de cetățeni în vârstă de peste 18 ani, din Franța, Germania, Marea Britanie și Polonia, câte aproximativ 800 de persoane din fiecare țară. Marja de eroare în total pe țară constituie +/- 3,1%, cu o probabilitate de încredere de 95%.

Председатель комитета Совета Федерации РФ по международным делам Константин Косачев, архивное фото - Sputnik Moldova
Senator rus: NATO și UE contribuie la divizarea Europei

Sociologii au relevat că, preponderent, Rusia este considerată parte a Europei de către persoanele mai în vârstă, de peste 35 de ani, de asemenea, cu studii superioare.

De remarcat că locuitorii Parisului consideră în proporție mai mare că Rusia este parte a Europei, decât cei din provincie (37 față de 27).

Aceeași situație se atestă și în capitala britanică (42 la sută dintre cei chestionați au răspuns afirmativ la această întrebare).

În Germania, cei cu un nivel mai înalt de instruire consideră într-o proporție mai mare că Rusia este parte a Europei (51 față de 43 la sută).

Totodată, de această părere sunt 81% dintre polonezii în vârstă de peste 35 de ani.

© SputnikEste oare Rusia parte a Europei
Este oare Rusia parte a Europei - Sputnik Moldova
Este oare Rusia parte a Europei

Despre proiectul Sputnik.Opinii (Sputnik.Mnenia)

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Parteneri ai proiectului sunt cunoscutele companii de cercetare „Populus" şi Ifop, una dintre cele mai vechi companii francize care realizează sondaje de opinie. În cadrul proiectului Sputnik.Opinii sunt realizate cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA, în cele mai actuale probleme sociale și politice.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Politică
Lavrov: UE se extinde în baza ultimatumurilor

Sputnik Moldova și-a început activitatea în țară în 2015. Agenția include un portal informațional în limbile română și rusă, studio de radio și un centru de presă multimedia performant. Portalul de știri Sputnik Moldova deține poziția de lider în TOP 10 internet mass-media din țară (potrivit datelor Liveinternet pentru decembrie 2017). Sputnik Moldova este parte a Agenției Internaționale de Presă și Radio cu filiale multimedia în zeci de țări ale lumii. Sputnik dispune de site-uri în peste 30 de limbi, emisie radio digitală și analogică din circa 80 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză, 24 de ore din 24.

Fluxul de știri
0