Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Senator rus: NATO și UE contribuie la divizarea Europei

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaПредседатель комитета Совета Федерации РФ по международным делам Константин Косачев, архивное фото
Председатель комитета Совета Федерации РФ по международным делам Константин Косачев, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Extinderea NATO și UE nu contribuie la unificarea Europei, ci la divizarea statelor care stau în calea expansiunii acestor structuri, consideră senatorul rus Kosaciov, președintele Comisiei pentru Relații Internaționale al Consiliului Federației.

CHIȘINĂU, 14 feb — Sputnik. NATO și Uniunea Europeană continuă să divizeze, nu să unească Europa, un exemplu tragic îl reprezintă Ucraina, a declarat senatorul rus și președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov.

Открытие офиса связи НАТО в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Cetățenii Republicii Moldova sunt împotriva aderării la NATO

Potrivit lui, frontierele Europei în formatul NATO se mișcă succesiv spre Est și de fiecare dată divizează țările pe care le întâlnesc în cale.

"Recentul exemplu tragic, care continuă să se dezvolte sub ochii noștri sau chiar să degenereze, este soarta Ucrainei, unei țări apropiate nouă, care este pusă în fața unei alegeri artificiale și absurde: cu cine sunteți?", a declarat Kosaciov în cadrul conferinței științifico-practice internaționale "Diplomația populară. Parteneriatul organizațiilor neguvernamentale".

"În viziunea mea, acum (NATO și UE n.r.) continuă să divizeze, nu să unească Europa. Cel puțin, dintr-un punct de vedere rusesc și pornind de la toate consecințele care decurg",  a adăugat președintele comisiei pentru relații internaționale a Consiliului Federației (Senat).

Fluxul de știri
0