Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La ce înțelegere au ajuns vicepremierul pentru reintegrare cu reprezentantul OSCE

© Photo : Biroul politici de reintegrareПолномочным министр Главного управления по вопросам политики и безопасности Министерства иностранных дел и международного сотрудничества Италии Альфредо Конте и вице-премьера Молдовы Кристина Лесник
Полномочным министр Главного управления по вопросам политики и безопасности Министерства иностранных дел и международного сотрудничества Италии Альфредо Конте и вице-премьера Молдовы Кристина Лесник - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul plenipotențiar din cadrul Direcției Generale Afaceri Politice și Securitate a Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei, Alfredo Conte, se află într-o vizită oficială la Chișinău.

CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, a avut o întrevedere cu ministrul plenipotențiar din cadrul Direcției Generale Afaceri Politice și Securitate a Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei, Alfredo Conte, cu participarea șefului Misiunii OSCE în Moldova Michael Scanlan.

Правительство Рекспублики Молдова - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Declarație încurajatoare a Chișinăului în dosarul transnistrean

Potrivit unui comunicat al Biroului pentru reintegrare, scopul vizitei consilierului Reprezentantului special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE Alfredo Conte în Moldova este de a se documenta despre evoluțiile înregistrate în dosarul transnistrean.

Vicepremierul moldovean a vorbit despre progresele înregistrate în realizarea înțelegerilor la care s-a ajuns între Chișinău și Tiraspol în anul 2017 și a punctat măsurile întreprinse pentru a avansa dialogul dintre cele două părți.

Alfredo Conte a salutat progresul înregistrat în reglementarea problemei transnistrene, în special, înțelegerile la care s-a ajuns anul trecut. Reprezentantul OSCE a pledat pentru ajungerea la un numitor comun, până la finele lunii februarie, în subiectul ce ține de permiterea circulației transportului din Transnistria în traficul rutier internațional.

 

Fluxul de știri
0